fredag, oktober 13, 2006

prick, prick!


Åse Decor har varit och föreläst idag. Hon är dekoratör, fast hon heter inte Decor i efternamn som vi trodde. Men det hade varit passande! Hon har varit egen företagare i över 20 år och arbetat inom det mesta i dekoratörsyrket; reklamateljé, fönsterskyltning, bröllopsarrengemang, fotostyling (!), inredning & homestyling o scenografi. Hon är min nya idol.

Vi fick se massa bilder från hennes tidigare uppdrag som verkligen visade vilka möjligheter som finns inom det här yrket! Vi fick sedan själva pröva på egna skissidéer utifrån olika produkter som skulle visas och därefter rent praktiskt göra olika dekoreffekter som vi ska presentera för varandra. Riktigt bra dag på så sätt!

Pratade mkt om en balanserad bildkomposition, som gyllene snittet fast lite mer handfast. Det innefattade flera svarta prickar med olika tyngd och diagonala streck. Hm, lät riktigt knasigt. Visste någon t ex att man aldrig får skylta en skos insida? Det är tydligen Big NO NO.

Därefter var vi och pumpade Bodyn.

En lärorik dag, både mentalt o.. centralt..?

tisdag, oktober 10, 2006

LIA-funderingar och väggrivning



Reflektionsboken har fått tre helt nya sidor ifyllda idag. Det har varit Företagardagen. HM, Åhlens, Ottosons möbler & Inspiration (lokal inredningsbutik), GO och IKEA har varit och presenterat sig själva. Jättekul och intressant med nybakta scones och rabarberté var det ordnat. Fast om man blev så mkt klokare vet jag inte..

Först var Ottoson ut. "Jamen inredning verkar ju vara en JÄTTEBRA första LIA (Lärande i Arbete)!"
Sedan kom HM. "Nej, det är nog kläder jag ska syssla med."
Och sen kom IKEA. Och därefter var det ju kört.

Och för säkerhets skull avslutade Åhlens som såklart har ALLT.

Fast det blir nog HM ändå. Har hört mest goda vitsord från dem från tidigare LI:or, och gör man den första här så trodde HM-representaterna att det nog var troligare att man kunde lyckas få en LIA-plats utomlands senare.. (Jag tänker Washington..!) Hm, kanske man borde informera dem om mina framtida planer.. Fast jag vet inte riktigt när allt ska ske..

Ska nog skriva upp mig på HM-listan ändå.. Fast IKEA är ju ändå IKEA.. ÄSCH, som Zara sa - det återstår trots allt 22 v. LIA kvar efter första. Vad konstigt det kommer bli att lämna alla. Vi kommer ju ändå vara ifrån varandra nästan två månader om man räknar med jullovet. Jättekonstigt! Mina dekisar!

Dessutom ska vi göra om vårt kårrum Röda Rummet. Vi ska riva väggar och måla golv. Undrar hur bra det eg fäster på plastmatta..?

Over'n'Out!

måndag, oktober 09, 2006

Fattigt studentliv.



Nu lever man som en äkta student med hål i plånboken och tomma fickor. Att det ska vara så svårt att hålla i pengarna! Måste träna mer på att ställa om bankbokstänket, att vi numera lever under fattighetsgränsen och INTE på heltidslön. Men om vi svälter ihjäl så är det ett väldigt välkätt skelett ni kommer att hitta!

Annars har helgen faktiskt gått överaskande fort. Lunch på 'stan' i fre, en sväng förbi Kupolen i Borlänge under ösregn (Kupolen är Dalarnas motsvarighet till Globen, fast de har bara gjort halva) och sedan t o m en tur ut på Lucky House igår. Blev riktigt positivt överaskad då alla fövarnat mig om vilket hak det var. Då har de inte vart ute o skakat rumpan i Bålstas hemtrakter!

Så om man summerar helgen så är det faktiskt inte så konstigt att min plånbok dammar. Nåja, har införskaffat ett träningskort så helt sysslolös kommer man iaf inte bli. Var på Yoga-Pilates idag. Intressant kombo. Fick nästan bort all träningsvärk från Power Baren i ons. Vi är fortfarnde några som går stelt.

Mua har dessutom tagit sitt första bad (någonsin..?). Jo det är sant, bildbevis kommer! Måste kammas till bara lite så är hon så gott som ny! Chipp o haj!

tisdag, oktober 03, 2006

födelsedagskalas



Med två favoriter.