fredag, oktober 13, 2006

prick, prick!


Åse Decor har varit och föreläst idag. Hon är dekoratör, fast hon heter inte Decor i efternamn som vi trodde. Men det hade varit passande! Hon har varit egen företagare i över 20 år och arbetat inom det mesta i dekoratörsyrket; reklamateljé, fönsterskyltning, bröllopsarrengemang, fotostyling (!), inredning & homestyling o scenografi. Hon är min nya idol.

Vi fick se massa bilder från hennes tidigare uppdrag som verkligen visade vilka möjligheter som finns inom det här yrket! Vi fick sedan själva pröva på egna skissidéer utifrån olika produkter som skulle visas och därefter rent praktiskt göra olika dekoreffekter som vi ska presentera för varandra. Riktigt bra dag på så sätt!

Pratade mkt om en balanserad bildkomposition, som gyllene snittet fast lite mer handfast. Det innefattade flera svarta prickar med olika tyngd och diagonala streck. Hm, lät riktigt knasigt. Visste någon t ex att man aldrig får skylta en skos insida? Det är tydligen Big NO NO.

Därefter var vi och pumpade Bodyn.

En lärorik dag, både mentalt o.. centralt..?

4 kommentarer:

in-a-spacesuit sa...

Vore kul o se bilder! xxx

in-a-spacesuit sa...

hur är det i skogen den här veckan?

in-a-spacesuit sa...

HO-HO-HOOOOOOO!

Hur går det däruppe i skogarna egentligen?! Vad gör du och ännu desto viktigare, alltid, hur mås? M.M. undrar och saknar dina rapporter!

Klem på sig hjärtat

ekbloma sa...

Hej!

Internet har totalstrejkat den senaste tiden. Har varit o bytt sladdar (matchar mer datorn nu :) ) så förhoppningsvis så kommer det tätare rapporter! Håll till godo med en alldeles pinfärsk rapport ovan!

KRAM